POLEN CRUD DE PĂDUCEL
Polenul crud ajută sănătatea inimii și a circulației sangvine. Cunoscut ca un panaceu natural, polenul crud de albine este o sursă bogată de vitamine (A, beta-carotenoide, E, grupul vitaminelor B), minerale, aminoacizi esențiali și bioflavonoide, împreună cu probiotice, lactofermenti și bifidobacterii benefice.
Despre polenul de păducel
Polenul de păducel este colectat de albine din florile de păducel (Crataegus spp.), un arbust sau copac mic găsit în principal în regiunile temperate. Florile de păducel sunt albe sau roz și înfloresc în primăvară, oferind o sursă bogată de polen și nectar pentru albine. Polenul de păducel este apreciat pentru proprietățile sale nutritive și medicinale. Este bogat în proteine, vitamine, minerale și antioxidanți. Consumul de polen de păducel poate contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar, creșterea nivelului de energie și sprijinirea sănătății cardiovasculare. De asemenea, polenul are efecte antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea alergiilor sezoniere.
- Efect antioxidant: Contribuie la regenerarea celulelor și protejează împotriva stresului oxidativ, datorită conținutului de vitamine (A, E, beta-carotenoide) și bioflavonoide.
- Suport pentru sistemul imunitar: Ajută la susținerea sistemului imunitar în perioadele de suprasolicitare psihică și fizică, fiind ideal în timpul sezonului rece sau al perioadelor cu imunitate scăzută.
- Protecție cardiovasculară:Protejează sistemul cardiovascular, contribuind la menținerea valorilor normale ale tensiunii arteriale.
- Funcționarea normală a sistemului nervos: Sprijină funcționarea normală a sistemului nervos datorită complexului de vitamine B și aminoacizilor esențiali.
Administrare: Copii (3-10 ani): 1 linguriță (5g)/zi, după micul dejun.
Adulti: 2-3 linguri (20-30g)/zi (câte una după mesele principale);
Polenul crud poate fi administrat ca atare sau în combinație cu suc de fructe sau o salată de fructe.
Se recomandă cure de 7 săptămâni, cel puțin de 2 ori pe an: primăvara, în perioadele cu imunitatea scăzută, și toamna pentru a ne pregăti pentru sezonul rece, dar se poate consuma pe toată perioada anului, fără restricții.
Condiții de păstrare: Se păstrează în mod OBLIGATORIU la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C si -18°C. Polenul crud rezistă doar 5-6 zile în afara congelatorului, în ambalajul original (în atmosferă protejată) și 2-3 zile în frigider după desigilare.
Congelarea este modul ideal de a păstra intacte calitățile nutritive și terapeutice ale polenului crud, menținându-și calitățile organoleptice specific naturale. Deși se păstrează la congelator, NU ÎNGHEAȚĂ datorită conținutului săzut de apă din interiorul granulei de polen (8-10%). Aceasta permite consumul imediat după ce este scos de la congelator. Polenul crud poate fi scos și reintrodus la congelator de nenumarate ori, fără niciun risc de deteriorare a calității.
Atenționări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lasa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. Nu este recomandat persoanelor alergice la produsele apicole și copiilor sub 3 ani.
Declarație nutrițională: Valori nutriționale medii/100 g produs: valoare energetică 1394 KJ/331 kcal, grăsimi 6.5 g din care saturate 3.3 g, glucide 39g din care zaharuri 29g, proteine 24g, fibre 9.1g, sare-urme.
-
ADAUGĂ O RECENZIE