LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole
Arii terapeutice

Propolis

Propolisul este o substanță naturală produsă de albine, folosit pentru izolarea cuibului de albine și pentru protejarea stupului împotriva microorganismelor dăunătoare. Propolisul are însă și o istorie îndelungată de utilizare în medicina tradițională pentru proprietățile sale benefice.;

Denumire științifica: Propolis.

Beneficii pentru sănătate

Proprietăți antimicrobiene:Tinctura de propolis are capacitatea de a inhiba creșterea bacteriilor, fungilor și virusurilor, eficiența sa fiind demonstrată în cazul rănilor și leziunilor cutanate.

Proprietăți antiinflamatorii: Compușii din propolis ajută la reducerea inflamației din organism.

Proprietăți antioxidante: Propolisul conține antioxidanți puternici care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Sprijin pentru sistemul imunitar: Propolisul este benefic și pentru sistemul imunitar, crescând rezistența organismului la infecții.

Beneficii pentru sănătatea orală: Efectele antibacteriene și antiinflamatorii ale propolisului joacă un rol important în menținerea sănătății orale.

 

Forme de prezentare și administrare

Propolisul este disponibil sub diverse forme, de la bucăți solide, aceasta fiind și forma cea mai naturală de propolis, la tinctură de propolis, extract glicolic de propolis și extract apos de propolis, capsule și tablete cu propolis. Administrarea propolisului se face în funcție de forma sa de prezentare. Extractul glicolic sau apos de propolis se poate administra sublingual, poate fi adăugat în băuturi sau poate fi aplicat direct pe piele pentru tratarea rănilor sau afecțiunilor cutanate. Tinctura de propolis poate fi administrată oral sau topic, iar propolisul brut poate fi mestecat ca atare pentru absorbția substanțelor active.

Contraindicații

În ceea ce privește contraindicațiile pentru propolis, acesta ar trebui evitat de persoane alergice la produse apicole. Femeile însărcinate, persoanele care suferă de astm bronșic, afecțiuni respiratorii sau hepatice ar trebui să discute cu un medic înainte de a utiliza propolis.span>

Surse de referință

  1. https://www.healthline.com/health/propolis-an-ancient-healer

  2. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-390/propolis

  3. https://www.webmd.com/diet/health-benefits-propolis

 

PRODUSE CE CONȚIN PROPOLIS

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Ca să afli de la noi cele mai recente știri și promoții

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro