LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole
Arii terapeutice

Melatonină

Melatonina (N-acetil-5-metoxitriptamina) este un hormon produs de glanda pineală din creier, care reglează ritmul circadian (ciclurile zi-noapte sau ciclurile somn-veghe). Odată cu lăsarea întunericului organismul începe să producă mai multă melatonină, iar de îndată ce luminează de ziuă producția scade.;

Denumire științifică: N-acetil-5-metoxitriptamina.

Beneficii pentru sănătate

Insomnie: Melatonina este adesea numită hormonul somnului, fiind unul dintre remediile care ar putea ameliora insomnia.

Tulburarea afectivă sezonieră: Deoarece melatonina contribuie la reglarea ritmului circadian, suplimentele cu melatonină ar putea contribui la reducerea simptomelor depresiei sezoniere.
Sănătatea vederii: Melatonina este bogată în antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și pot proteja sănătatea vederii.
Refluxul gastroesofagian: Melatonina se pare că poate bloca secreția acizilor din stomac. De asemenea, poate să scadă producția de oxid nitric. Prin urmare, ar putea fi folosită pentru a trata arsurile de la stomac și refluxul gastroesofagian.

Forme de prezentare și administrare

Melatonina se găsește în compoziția diferitelor suplimente alimentare, administrate pe cale orală, precum gumă, capsule, ceai.  
Administrare

Melatonina poate fi utilizată în cazul de tulburări de ritm circadian și insomnie. Doza ideală de melatonină depinde de problemele legate de somn cu care vă confruntați, precum și de istoricul medical. Pentru adulți și adolescenți, medicii recomandă de obicei doze cuprinse între 1 și 5 miligrame.

Contraindicații

Melatonina poate interacționa, de asemenea, cu anumite medicamente, inclusiv antidepresive, anticuagulante, medicamente pentru tensiunea arterială, pentru diabet, anticonvulsive, imunosupresoare. Administrarea de melantonină poate avea doar efecte adverse ușoare, cum ar fi:

  • amețeli
  • dureri de cap
  • greață
  • somnolență
  • iritabilitate
  • crampe stomacale
  • diaree
  • constipație 

 

Surse de referință

1. Melatonin Effects on Hard Tissues: Bone and Tooth ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3676828/)
2. Melatonin, the Hormone of Darkness: From Sleep Promotion to Ebola Treatment ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4334454/)
3. Melatonin: Benefits, Uses, Side Effects and Dosage ( https://www.healthline.com/nutrition/melatonin)
4. An overview of epidemiological studies on seasonal affective disorder ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10721866/)
5. The Safety of Melatonin in Humans ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26692007/)
6. La melatonina es un somnífero beneficioso? ¿Qué debo saber acerca de los efectos secundarios de la melatonina  (https://www.mayoclinic.org/es/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/melatonin-side-effects/faq-20057874)
7. Drugs and supliments melatonin (https://www.mayoclinic.org/es/drugs-supplements-melatonin/art-20363071)

 

 

PRODUSE CE CONȚIN MELATONINĂ

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Ca să afli de la noi cele mai recente știri și promoții

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro