LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole
Arii terapeutice

Lăptișor de Matcă

Lăptișorul de matcă este o substanță produsă de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare tinere. În cadrul stupului, este utilizat pentru hrănirea larvelor tinere și a reginei. Lăptișorul de matcă conține o varietate de substanțe nutritive, cum ar fi proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale, ceea ce îl face un supliment alimentar valoros.

 

Beneficii pentru sănătate

Întărește sistemul imunitar:Unul dintre cele mai mari beneficii ale lăptișorului de matcă este susținerea sistemul imunitar. În acest mod, organismul poate să lupte mult mai eficient împotriva infecțiilor.
Promovează sănătatea pielii: Lăptișorul de matcă este bogat în vitaminele B, E și colagen, nutrienți care contribuie la menținerea elasticității pielii și previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Crește nivelul de energie: Carbohidrații, proteinele și grăsimile din compoziția lăptișorului de matcă pur combat oboseala și asigură o sursă de energie sustenabilă.
Îmbunătățește funcția cognitivă: 
Lăptișorul de matcă crud este bogat în acizi grași Omega 3 ce sprijină sănătatea creierului.
Reduce riscul de boli de inimă:Un alt beneficiu al lăptișorului de matcă este scăderea nivelului de colesterol și implicit, riscul de afecțiuni cardiovasculare.

 

Forme de prezentare și administrare

Lăptișorul de matcă se găsește în comerț în formă pură, direct colectat de la stup, sub formă de pastă, dar și sub formă de capsule sau pulbere. Lăptișorul de matcă crud este folosit deseori și în compoziția produselor cosmetice. Lăptișorul de matcă crud se consumă ca atare sau poate fi adăugat în diverse alimente sau băuturi. Doza zilnică optimă de lăptișor de matcă este menționată de către producător, pe ambalajul produsului.

Contraindicații

Lăptișorul de matcă este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor, însă există și anumite situații în care ar trebui evitat sau utilizat cu precauție. Contraindicațiile lăptișorului de matcă se referă la persoanele alergice la produsele apicole și cele care suferă de diverse afecțiuni respiratorii sau hormonale. Acestea ar trebui să discute cu un medic înainte de utilizarea lăptișorului de matcă. Lăptișorul de matcă poate interacționa cu medicamentele imunosupresoare sau anticoagulante.

Surse de referință

  1. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-503/royal-jelly

  2. https://www.healthline.com/nutrition/royal-jelly#TOC_TITLE_HDR_16

  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549483/

  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7601550/

 

 

PRODUSE CE CONȚIN LĂPTIȘOR DE ,MATCĂ

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Ca să afli de la noi cele mai recente știri și promoții

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro