LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole Apielixir
Arii terapeutice

Pătlagina

Pătlagina este deseori privită ca o buruiană (pentru că se găsește de regulă pe marginea drumului sau terenuri virane), însă ea este folosită cu succes în medicina tradițională pentru proprietățile și beneficiile pe care le are.;

Denumire științifica: Plantago major.

Beneficii pentru sănătate

Expectorant și antitusiv: Pătlagina are beneficii importante în tratamentul afecțiunilor respiratorii, cum ar fi răceala, gripa sau bronșita. Această plantă poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii și la reducerea tusei.

Antiinflamator și cicatrizant: Pătlagina este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și cicatrizante, fiind utilizată pentru tratarea rănilor, arsurilor și inflamațiilor cutanate. Aplicată sub formă de cataplasme sau unguente, ajută la reducerea roșeții și a inflamației și stimulează procesul de vindecare a pielii.

Calmează iritațiile pielii: Datorită conținutului său de compuși activi, pătlagina poate calma iritațiile pielii cauzate de mușcături de insecte, arsuri solare, eczeme și alte afecțiuni cutanate.

Ajută la digestie: Consumul de pătlagină poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive, precum constipația și indigestia, datorită conținutului său de fibre și substanțe emoliente care ajută la stimularea tranzitului intestinal și la reducerea inflamației mucoaselor digestive.

Forme de prezentare și administrare

Pătlagina poate fi găsită sub formă de frunze uscate, extract lichid, produse topice, ceaiuri și suplimente alimentare. Pătlagina poate fi consumată sub formă de infuzie sau ceai, de 2-3 ori pe zi, poate fi folosită sub formă de cataplasmă pentru tratarea anumitor probleme de piele, alături de unguentele și cremele cu extract de pătlagină. Pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale plantei pe termen mai lung, se recomandă suplimentele alimentare, luate conform indicațiilor producătorului sau medicului, fără a se depăși doza zilnică optimă.

Contraindicații

 Pătlagina are contraindicații pentru copii mici deoarece aceștia ar putea fi sensibili la anumite componente ale plantei. Consumul excesiv de pătlagină (cum mult peste doza recomandată) ar putea duce la afecte adverse, cum ar fi probleme gastro-intestinale. Pătlagina poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi cele anti-coagulante sau cu cele pentru controlul glicemiei.span>

Surse de referință

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-677/great-plantain
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878035/

 

PRODUSE CE CONȚIN PĂTLAGINĂ

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Ca să afli de la noi cele mai recente știri și promoții

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro