LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole Apielixir
Arii terapeutice

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata Linnaeus) este o plantă cățărătoare cu flori albe și violete, ce face parte din familia de plante Passifloraceae din care fac parte 520 de specii. Originară din sud-estul Statelor Unite și din America Centrală și de Sud, aceasta a fost folosită de către nativii americani pentru a trata afecțiuni precum furuncule, răni, dureri de urechi, probleme hepatice etc.;

Denumire științifică: Passiflora incarnata Linnaeus.

Beneficii pentru sănătate

Astăzi, floarea pasiunii este utilizată ca supliment alimentar pentru anxietate și probleme de somn. Potrivit studiilor, aceasta se pare că ajută la creșterea nivelului de acid gamma-aminobutiric (GABA) din creier. Acest compus scade activitatea creierului, contribuind la relaxare și la un somn odihnitor. Un studiu apărut în Jurnalul Anesthesia and Analgesia a examinat efectele acesteia asupra pacienților programați pentru operație. Pacienții care au consumat-o au fost, se pare, mai puțin anxioși decât cei care au primit un placebo. De asemenea, floarea pasiunii poate fi folosită și în caz de probleme la stomac, probleme de ritm cardiac, simptome de menopauză și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție. În plus, se poate aplica pe piele pentru arsuri si pentru tratarea hemoroizilor.

Forme de prezentare și administrare

Floarea pasiunii se găsește în compoziția diferitelor suplimente alimente sub formă de ceai, capsule cu extract, tinctură sau pudră, în diverse magazine cu produse naturiste sau în farmacii. Uscată, aceasta se poate adăuga în apă clocotită pentru a prepara un ceai, ori se poate adăuga pudră de floarea pasiunii în apă sau în diverse tipuri de sucuri. De asemenea, pe cale orală se pot administra capsule cu extract din această plantă.

Contraindicații

Potrivit NCCIH (Centrul Național de Sănătate Complementară și Integrativă din SUA), floarea pasiunii este în general considerată sigură. Dar poate provoca unele efecte secundare, cum ar fi:
• somnolenţă
• ameţeală
• confuzie
Din acest motiv, suplimentele alimentare ce conțin floarea pasiunii nu trebuie luate cu medicamente sedative, întrucât pot crea probleme de respirație și/sau somnolență excesivă. De asemenea, nu sunt sigure pentru femeile însărcinate sau pentru femeile care alăptează. Pot induce contracții în cazul femeilor însărcinate.span>

Surse de referință

  1. Passionflower - Uses, Side Effects, and More (https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-871/passionflower)

  2. Passionflower-  (https://www.nccih.nih.gov/health/passionflower)

  3. The Calming Effects of Passionflower (https://www.healthline.com/health/anxiety/calming-effects-of-passionflower)

  4. Preoperative oral Passiflora incarnata reduces anxiety in ambulatory surgery patients: a double-blind, placebo-controlled study (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18499602/)

  5. Antiulcer and antioxidant activity of ethanolic extract of Passiflora foetida L. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3113390/)

 

PRODUSE CE CONȚIN FLOAREA PASIUNII

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Vei fi primul care află noutațile și ofertele noastre

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro